Malzemeler:
*Bir paket spagetti makarna
*3 büyük boy domates
*isteğe göre 2-3 diş sarımsak
*üstü için parmesan peyniri
*yarım kaşık domates salçası
Nasıl Yapıyoruz :
En sevdiğim yemeklerden birisi olan her gün bıkmadan yiyebilirim dediğim spagettiyi hemen hemen her türü ve çeşidiyle denedim. Spagetti çatal ve kaşığı doğru kullandığında yemesi oldukça zevkli . Tek parça halinde pişirmekle doğru lezzeti yakalamanın da doğru orantılı olduğunu söyleyebilirim . Bunun yanı sıra ikiye üçe bölenlerimiz de yok değil... Genelde makarnada marka tercihim Barilla çeşitleri oluyor. Hem makarnayı pişirdiğinde aynı zamanda diri tutuyor hem de çeşitleri büyük marketlerde oldukça fazla. Gelelim nasıl pişirdiğimize ; kaynayan suya makarnaları atıyorum,suyun içine biraz tuz ve yağ atıyoruz,böylece makarnalar birbirine yapışmıyor. Ara ara karıştırarak istenilen yumuşaklıkta 15-20 dk aralığı pişmesini sağlıyoruz. Diri bir makarna elde etmek için 8 dakika yeterli sonrasında süzgeçten geçirip soğuk sudan geçiriyoruz . Domatesleri rende veya mutfak robotu yardımıyla püre haline getiriyoruz ,sarımsak isteniyor ise sarımsakları da rendeliyoruz yarım kaşık domates salçasıyla birlikte biraz yağ ve tuzunu ekleyerek domateslerimizi pişiriyoruz.Süzülmüş makarnalarımızı atıp karıştırdıktan sonra ocağımızı kapatıyoruz.Sunumda üstüne parmesan peynirini istenilen miktarda ekleyerek afiyetler olsun diyoruz .
Parmesan peynir alışık olduğum bir lezzet değil, fazlası bayabilir. Resim de biraz daha ışık kullanımı görsellik kazandırır.
YanıtlaSilBaşarılar .....